Het Atelier de Aladin

El atelier de Aladin is een Educatief Centrum voor meisjes en jongens van 4  tot 14 jaar. Ouders, leerkrachten en alle andere belangstellenden zijn ook welkom!

Het Atelier is een ruimte vol materialen om mee te werken, te spelen, te ontdekken, uit te vinden en spelenderwijs te leren in ludieke workshops.

Daarnaast  werkt het Atelier de Aladin onderwijs ondersteunend voor kinderen die een bijzondere leerweg gaan. We delen professionele verdieping met professionals die zich willen blijven ontwikkelen in onderwijs thema’s: als verwennerij voor een leergierige geest.

Een zaaibed voor creativiteit, nieuwsgierigheid, om de  omgeving waarin we leven te verkennen en ontdekken. Geïnspireerd op het werk van Loris Malaguzzi en anderen; Rudolf Steiner, Maria Montessori, Robert Marzano, Eric Jensen, Howard Gardner, Rebecca Wild en Rabindranath Tagore.

Met als doel om te leren,  te spelen, plezier te maken, om te kunnen creëren, te proberen en uit te vinden. Maar vooral, om de leermotivatie en de de zelfontplooiing te stimuleren waar nodig.

We bieden leermaterialen aan in het kader van de wetenschap en techniek, natuurprocessen,  geschiedenis en artistieke expressie. Ook  in leervakken als taal, rekenen/wiskunde,  engels en vaardigheid in digitale technieken.

De kinderen kunnen meedoen aan programma’s voor onderwijs ondersteuning of in de open workshops. Binnen het programma voor onderwijs ondersteunig werken we aan gerichte leerdoelen. In de open workshops ligt het terrein geheel open naar waar hun eigen interesse hen naar toe leidt. De ouders en begeleiders kunnen actief deelnemen aan de activiteiten maar ook genieten van ons terras met uitzicht op de bergen van de gemeente Castropol. We bieden activiteiten aan voor in de vakanties en als naschoolse activiteiten gedurende het jaar.

We werken met een actieve methodiek “Natuurlijk leren”, waarin de kinderen kiezen in welke werkhoek ze aan het werk gaan en een ruimte vinden om al spelend te leren en  hun eigen (mini) project te kunnen realiseren.

Deja un comentario